Vår mat

Farmors Cafés matfilosofi bygger på äkta och genuin matlagning. Dagens meny varierar beroende på säsongens råvaror och tillgänglighet. Vi värderar hållbarhet och tänker på miljön i vår matlagning genom att ta vara på det vi finner i naturen. Därför är vi också glada att elen till Farmors Café kommer från öns tre vindturbiner: Frej, Ilo och Flora. I första hand kommer råvarorna från lokala producenter och rätterna dekoreras med blommor och örter från caféets trädgårdsland. För varje rätt läggs lika stor omsorg för att den skall vara en fröjd för såväl öga som mage.

Kakbordet

Dagligen 10.00-22.00

Farmors Cafés kakbord står framdukat hela dagen mellan klockan 10.00 och 22.00. I kakurvalet ingår några klassiker som hängt med sedan öppningen 1994, medan andra nyare kakor och bakverk turas om att dukas fram. Alternativ finns även för er med specialdiet.

 

Dagens Rätt

Vardagar fr.o.m kl 12.00

Dagens rätt dukas varje vardag fram från och med klockan 12.00 och finns som alternativ fram till ca klockan 15.00. Dagens rätt varierar från dag till dag men serveras alltid med en fräsch grönsallad och hembakat bröd.

 

Meny

Vardagar under högsäsong kl. 12.30/Lördagar och söndagar kl. 15.30

Från och med klockan 12.30 på vardagar, och från och med klockan 15.30 på helgerna, kan man beställa från vår meny-lista. Vi har en lunchmeny (12-30-15.00) och en kvällsmeny (15.30-21.00). Menyn varierar efter råvaror och erbjuder alltid ett alternativ för både den kött- fisk och grönsaksälskande. Rätterna inspireras av det nordiska, och kommer med tillbehör plockade i Högsåras natur. Köket stänger alltid en timme innan stängning. 

 

 

Skärgårdsbuffé 

Lördag & Söndag kl. 12.00 - ca 15.00

Varje lördag och söndag från och med klockan 12.00 serveras en utförlig skärgårdsbuffé med ett stort utbud av olika rätter. I buffén ingår bland annat ett fiskbord, olika sorters sallader och tillbehör samt något gott i köttväg.

 

 

Paviljongen

Dagligen under högsäsong 12.30

Under högsäsongen kan den som är småhungrig eller törstig söka sig till paviljongen. Här kan ni få småsaltiga tapas och även beställa äkta italiensk surdegs trädgårdspizza, gjord i vår vedugn. Trädgårdspizzan tillagas i ett eget litet trädgårdskök.